Rengöringstips

Effektiva hushållsprodukter som du redan har hemma

Introduktion för rengöring hemma

Eftersom miljömedvetenhet och kostnadseffektivitet blir allt viktigare, letar fler och fler människor efter rengöringsalternativ som är naturliga och lättillgängliga. Det är ofta onödigt att köpa dyra och kemikaliefyllda rengöringsmedel när det finns effektiva alternativ som du redan har hemma. I den här artikeln kommer vi att utforska några av dessa produkter som du kan använda för att hålla ditt hem rent och fräscht utan att behöva spendera en förmögenhet.

Citron för att avlägsna fläckar och neutralisera dofter

Citron är en fantastisk naturlig rengöringslösning på grund av sina antibakteriella och rengörande egenskaper. För att ta bort fläckar från tyg eller mattor kan du enkelt gnugga några droppar färsk citronsaft på det drabbade området och sedan tvätta som vanligt. För att neutralisera obehagliga lukt i ditt hem kan du blanda en tesked citronsaft med en kopp vatten och använda blandningen för att torka bort odörer från ytor som skärbrädor och kylskåp.

Äppelcidervinäger för att desinficera och avkalka

Äppelcidervinäger är en annan allsidig hushållsprodukt som är bra att ha till hands. Dess sura egenskaper gör den till ett utmärkt desinfektionsmedel som kan användas för att rengöra köksbänkar, toaletter och andra ytor som behöver extra hygieniskt skötsel. Äppelcidervinäger kan också användas för att avkalka vattenkokare och kaffebryggare. För att avkalka, fyll en vattenkokare eller kaffebryggare med äppelcidervinäger och låt det dra i några timmar eller över natten. Skölj sedan noggrant med vatten innan du använder apparaten igen.

Bikarbonat för att avlägsna envisa fläckar

Bikarbonat, även känt som bikarbonat eller bikarbonat soda, är en kraftfull produkt för att ta bort envisa fläckar. Du kan göra en pasta genom att blanda bikarbonat med lite vatten och applicera det på fläcken. Låt det verka i några minuter innan du torkar av det med en fuktig trasa. Bicarbonat är särskilt effektivt för att ta bort fläckar från ugnen, handfatet och kaklet.

Olja för att städa träytor

För att hålla dina träytor i gott skick kan du använda olivolja eller kokosolja. Häll lite olja på en trasa och torka in träytorna med jämna, cirkulära rörelser. Oljan inte bara återfuktar träet, utan ger också en fin glans. Var noga med att använda detta sparsamt för att undvika att träet blir för glatt.

Avslutande tankar

Det finns ett överflöd av naturliga rengöringsalternativ som du kan använda för att hålla ditt hem rent och fräscht. Genom att använda produkter som citron, äppelcidervinäger, bicarbonat och olja kan du undvika att använda kemikaliefyllda rengöringsmedel och spara pengar samtidigt som du minskar din miljöpåverkan. Testa dessa effektiva hushållsprodukter och upptäck hur enkelt det kan vara att rengöra på ett naturligt och kostnadseffektivt sätt!

 • Citron har antibakteriella egenskaper och kan användas för att ta bort fläckar och neutralisera dofter.
 • Äppelcidervinäger kan desinficera och avkalka ytor och apparater som behöver extra rengöring.
 • Bicarbonat är effektivt för att avlägsna envisa fläckar och kan användas i ugnen, handfatet och kaklet.
 • Olja som olivolja eller kokosolja kan användas för att städa och bevara träytor.## Kaffe för att ta bort obehagliga lukter

Om du har obehagliga lukter i ditt hem, kan kaffe vara en användbar lösning. Bred ut torrt kaffesump på en tallrik och placera den på en hylla eller i ett skåp där oönskade lukter förekommer. Kaffesumpen fungerar som en naturlig luftrenare och absorberar lukterna. Du kan också använda kaffesumpen för att ta bort oönskad lukt från händerna efter att ha hanterat starkt luktande livsmedel som lök eller vitlök.

Salt för att lösa upp fett och rengöra köksredskap

Salt är inte bara bra för att tillsätta smak till våra rätter, det kan också vara mycket användbart när det kommer till rengöring. För att lösa upp fett och matrester på kastruller och andra köksredskap kan du gnugga in salt på ytan med en fuktig trasa. Låt saltet verka i några minuter och torka sedan av det med en trasa eller tvättsvamp. Saltet hjälper till att bryta ner fettet och gör det lättare att få rent.

Vinäger för att rengöra glasögon och speglar

Om du har svårt att få dina glasögon eller speglar helt rena kan vinäger vara en lösning. Blanda lika delar vatten och vinäger i en sprayflaska och spraya på ytan som behöver rengöras. Torka av det med en ren, torr trasa eller pappershandduk. Vinägern hjälper till att ta bort smuts, fingeravtryck och fettfläckar och efterlämnar en klar och glänsande yta.

Bakpulver för att avloppsrengöring

Om du har problem med igensatta avlopp kan bakpulver vara en effektiv lösning. Häll en halv kopp bakpulver följt av en halv kopp äppelcidervinäger i avloppet. Låt det reagera i några minuter och skölj sedan med kokande vatten. Bakpulvret och vinägern agerar tillsammans för att lösa upp och avlägsna fett, hår och andra avlagringar som kan orsaka igensättning.

Sammanfattning

Genom att använda dessa naturliga rengöringsprodukter som du redan har hemma kan du effektivt rengöra ditt hem utan att behöva köpa dyra och kemikaliefyllda rengöringsmedel. Citron, äppelcidervinäger, bikarbonat, olja, kaffe, salt, vinäger och bakpulver kan användas för att ta bort fläckar, neutralisera lukter, rengöra ytor och avlopp och hålla ditt hem rent och fräscht. Prova dessa tips och upptäck fördelarna med naturlig rengöring!

smarta robotdammsugare

Allt du behöver veta om robotdammsugare

Letar du efter en bra robotdammsugare? Den teknologiska utvecklingen upphör aldrig att förvåna oss. För varje dag som går introduceras ny teknik på nästan alla områden för att underlätta våra liv och minska mänsklig inblandning så mycket som möjligt. När mänsklig ansträngning minskas reduceras förstås också fel i stor utsträckning.

En sådan innovation inom hushållsapparater är robotdammsugare. Dessa enheter gör mer än bara dammsugning; de erbjuder moppning, UV-sterilisering och andra saker så att ditt hem förblir dammfritt. Vilket gör det bekvämt för barn, äldre och de som lider av andningsproblem.

Grundläggande begrepp om robotdammsugare

Om du inte har hört talas om dem alls är här några grundläggande begrepp om dessa dammsugare.

Syfte

En av de första punkterna som du bör förstå om robotdammsugare är att de inte helt kan ersätta din vanliga städning, de kan bara visa sig vara ett bra komplement. Varför behöver du robotteknik som komplement? För att dessa elektroniska och självgående dammsugare är små och kompakta. Så de kan komma under sängar, skåp och andra avlägsna områden i ditt hem som är omöjliga att nå för dina traditionella dammsugare.

Priser robotdammsugare

Robotdammsugarna finns i olika former, storlekar och mönster. De är utrustade med grundläggande och sofistikerade tjänster, och därför varierar deras kostnadsstrukturer oerhört. Du hittar modeller från endast 500 kronor upp till de eleganta som kostar upp till 20 000 kronor. Du bör känna till dina krav innan du gör ett val. Behöver du dem för att städa när du inte är hemma? Vill du att dessa dammsugare ska hitta sina laddningsstationer automatiskt när de behöver laddas? Vill du ha uppgraderade modeller som kan upptäcka väggar och trappor? Om ja, måste du vara redo att spendera mycket pengar på din.

Driftläge

De flesta robotdammsugare har följande delar  för att möjliggöra en smidig funktion:

– Infraröda signaler / mottagare för att beräkna rummets storlek och veta hur lång tid det skulle ta att rengöra ett visst område

– Objektsensorer för att identifiera eventuella hinder i vägen och undvika att slå mot dessa

– Höjd sensorer för att identifiera trappor och åka bakåt vid behov

– Väggsensorer för att identifiera väggar och rengöra mycket nära dem utan att stöta in i möblerna och andra föremål i det specifika området

– Förinställda algoritmer som kommer att definiera vägen den tar för att rengöra så att den optimerar sin uppgift utan att stöta på problem.

– Självladdande funktionalitet, genom vilken enheten automatiskt återgår och ansluter till sin laddningsstation när den har slut på batteriet

– Virtuell vägg så att den vet när de måste ta en annan riktning

– Smutskorg, som suger upp smuts som samlas in i olika rum; Du måste rengöra dessa fack regelbundet för att säkerställa att du får det maximalt rent.

Detta är några av de grundläggande punkterna som du måste vara medveten om när du planerar att köpa robotdammsugare. Kom ihåg att du alltid kan kontakta de bästa städfirmorna i Upplands Väsby för städhjälp.

så rengör man kakelfogar lättast

Två effektiva metoder för att rengöra kakelfogar

Kök och badrum är kända för att ha kakelgolv eftersom det är ett enkelt, prisvärt och slitstarkt golvmaterial som erbjuder ett rikt utbud av stilar, texturer, färger och mycket mer. Det vanligaste klagomålet som hem- och fastighetsägare har angående sina kakelgolv är fogrengöring. Det verkar omöjligt att hålla badrummets och köksgolvets kakelfogar lika rena och fina som dagen de installerades, men helt ärligt är det ganska orealistiskt.

2 kostnadseffektiva metoder för att rengöra kakelfogar

Det bästa sättet att hålla kaklet och kakelfogarna rena och fina är genom rutinmässig rengöring. Det finns två kostnadseffektiva metoder för att rengöra kakelfogar som du kommer tycka är väldigt bra nästa gång du vill rengöra ditt kök eller badrumsgolv. Fortsätt läsa för att komma till instruktionerna för båda rengöringsmetoderna, och vem du bör anlita för installation och byte av kakelgolv som du kan lita på.

Vad du kommer att behöva vid fogrengöring

 • Gammal tandborste eller svamp
 • Destillerad vit vinäger
 • Torrt oxiderat blekmedel (metod 1)
 • Sprayflaska (metod 1)
 • Bakpulver (metod 2)
 • Färskvatten
 • Torr handduk
 • Ljusfärgad fogmassa

Den första metoden för att rengöra kaklet är till för golv med ljusare färgad fog, så som vit, ljus beige eller färglös.

Instruktioner för att rengöra kakelfogar:

 • Applicera frikostigt det torra blekmedlet över fogarna
 • Tillsätt rent vatten i en plastsprayflaska
 • Spruta rent vatten på det torra blekmedlet
 • Låt vatten / blekmedel kombinationen verka i 5 minuter (lite mer eller mindre beroende på hur smutsigt det är)
 • Skrubba blandningen i fogarna med en gammal tandborste eller svamp
 • Skölj golvet med rent vatten
 • Upprepa föregående steg om det behövs
 • Torka torrt med ren handduk

Rengöring av mörkfärgad fog

Ibland har kakelgolv mörkare fog i nyanser av brunt, svart och grått. Eftersom mörkare fog kan blekna eller missfärgas av felaktig rengöring är det viktigt att använda den andra rengöringsmetoden för denna typ av kakelgolv.

Så här börjar du:

 • Kombinera bakpulver och vatten för att bilda en krämliknande substans
 • Applicera frikostigt över fogarna
 • Låt bakpulver/vatten blandningen verka i 5 minuter (mer eller mindre beroende på hur smutsigt det är)
 • Skrubba in blandningen i fogarna
 • Skölj av golvet
 • Upprepa steg 6 vid behov
 • Torka av med torr handduk

Om dina kakelgolv helt enkelt är för smutsiga och slitna för att dra nytta av fogrengöring, är det klokt att överväga att ersätta dem helt och hållet. Av erfarenhet vill många människor gärna installera nya kakelgolv men är för rädda att de inte kommer ha råd med det. Dock är sanningen att du har oftast råd med nya kakelgolv när du väljer rätt entreprenör för jobbet. Kontakta ett rekommenderat städföretag i Upplands Väsby för mer städhjälp!

olika städtjänster en städfirma erbjuder

Allt du behöver veta om städtjänster

En ren och välstädad kommersiell fastighet kommer göra ett bra första intryck för dina kunder och det kommer också erbjuda dina anställa en trevlig arbetsplats. För att hålla din kommersiella fastighet ren hela tiden så kommer du behöva anlita en professionell städtjänst. Den här artikeln tittar på några av de vanligaste städtjänsterna som finns tillgängliga och hur du kan hitta den bästa städtjänsten i ditt område.

Städtjänster för kommersiella fastigheter

Professionella städtjänster kommer att effektivt städa alla typer av kommersiella fastigheter. Det inkluderar bland annat kontor, skolor, showrooms, gemensamma områden och höghus. De kommer även kunna städa vagnparker.

Anpassade städtjänster

Städtjänsten kan anpassas efter dina specifika behov. Hur ofta de städar beror på hur ofta du vill att de skall komma och städa. Städning kan arrangeras dagligen, på veckobasis eller även var 14e dag. Varje städning kan anpassas till att möta dina önskemål, så om du bara vill få ett område städat eller du vill få en djupstädning av en hel fastighet, så kan du begära att städarna gör det. Hur länge de är och städar kan också variera från gång till gång.

Städning efter stängning

Professionella städare kommer kunna erbjuda städning efter att din verksamhet har stängt. Det är framförallt fördelaktigt om du vill få ditt kontor städat men du inte vill att de stör dina arbetare. En bra städtjänst kan du lita på och lämna över nycklar till så att de kan släppa in sig själva utan att någon behöver övervaka dem.

Specialistrengöring

Det finns flera olika specialistrengöringstjänster som kan läggas till den vanliga städningen när du behöver det. Dessa rengöringstjänster kan innefatta:

 • Slipning och lackning av trägolv
 • Putsa golv
 • Fönsterputs
 • Rengöring av kakel och fog
 • Mattrengöring
 • Högtryckstvättning

Städarna kan också flyttstäda en fastighet som skall lämnas för att säkra så att den är i toppskick för de nya ägarna. En bra städtjänst lyssnar på dina behov och erbjuder en schemalagd tjänst som bäst passar dina behov.

Hur du finner den bästa städtjänsten

Du kan hitta en bra städtjänst i ditt område genom att söka efter dem på nätet. Öppna bara upp din favoritsökmotor och skriv in ”städtjänster” tillsammans med den stad eller område som du bor i. Alla stora städföretag i Upplands Väsby kommer ha en hemsida där de listar de tjänster de erbjuder samt kontaktuppgifter så att du kan kontakta dem. När du använder en städfirma för första gången så vill du nog få lite rekommendationer eller recensioner från tidigare kunder. Du kanske även har en lista med frågor som du vill ställa till dem när du först kontaktar dem. Den listan kan inkludera frågor som:

 • Hur länge har ni varit verksamma?
 • Kan ni ge mig några referenser?
 • Har alla era städare genomgått en bakgrundskontroll?
 • Vilka tider kan ni erbjuda?
 • Är era anställda försäkrade?
 • Vad är ert timpris?
 • Vilka betalmöjligheter erbjuder ni?
vår städfirma anländer med rätt städutrustning vid varje städuppdrag

Anlita en lokal städfirma – Punkter med viktig information för ditt val av städföretag

Att städa kan vara ett hårt jobb särskilt om du själv arbetar professionellt. Att balansera arbete, familj och andra saker tar upp det mesta av din tid, och det finns knappast någon tid över för städning.

Nu för tiden så startar fler och fler städfirmor upp och de är alla villiga och redo att städa åt dig. Det kan dock vare en stor utmaning att välja den bästa bland så många olika. Du kan därför ha nytta av dessa tips och guidelinjer så du vet vad du har att förvänta dig, innan du väljer den bästa städfirman för dig.

Hela processen med att anlita en lokal städfirma kan kännas som en överväldigande uppgift.

Här följer några steg du kan ta för att anlita bäst lokal städfirma

 • Kolla upp flera olika städfirmor innan du anställer någon.

Kolla upp ett ex antal städfirmor i ditt område och intervjua dem. Be om referenser och gör bakgrundskontroller. Det är väldigt viktigt att du får ett pålitligt städteam eller städare eftersom de kommer ha tillgänglighet till ditt hem.

 • Kolla om de tar med egen städutrustning

Rent generellt så tar de flesta städfirmorna med sin egen städutrustning när de kommer för att städa ett hem. De brukar ha all utrustning man kan tänkas behöva såsom sop, borstar, rengöringsmedel, dammsugare och så vidare. Men ibland så kan de heller vilja använda det som finns i hemmet som de ska städa. Det är en bra idé att ta reda på detta innan du anlitar städfirman.

 • Låt någon från städfirman inspektera ditt hem

En god rekommendation är att be någon från städfirman att komma hem till dig och inspektera ditt hem med dig. Du kan skriva ner vilka områden du vill ska städas och visa precis hur du vill att det ska göras. Se till att städfirman förstår vad du ber om samt förstår dina behov och preferenser.

 • Ta reda på kostnaden

Du bör ta reda på från början hur mycket du kommer att måsta betala. Ibland kan vilket sorts hem du har påverka priset. Om du bor i en andelslägenhet, lägenhet, tvåvåningshus, radhus och så vidare så kommer du få betala därefter.

 • Vilka betalningsalternativen erbjuder de?

Tala om betalningsvillkoren innan du anställer städfirman. Du bör ta reda på om de accepterar kort eller kreditkort eller endast kontanter. Du bör också kolla upp om de vill ha betalningen exempelvis hälften innan och hälften efter, eller allt på samma gång. Om de redan har ett system de följer för betalningar kolla igenom det och se om det skulle fungera för dig.

Även fast du kanske tvekar inför beslutet att anlita en lokal städfirma i Upplands Väsby för att städa åt dig så bör du prova det först för chansen är stor att du blir överraskad! Det är ett bra alternativ till arbetande personer och upptagna mammor. Du kan du njuta av att veta att du har ett rent hem oavsett hur upptagen du själv är. Det är väldigt enkelt att hitta en bra städare eller städfirma i ditt område, sök på internet och gör en lista av de som finns i närheten. När du har din lista nedskriven kan du följa stegen som nämnts ovan för att anlita den rätta städfirman för dig.

Spara pengar för en billigare flytt

Ska du snart flytta till ett nytt hem och letar efter sätt att göra flytten billigare? Det finns många sätt som du enkelt kan spara pengar på när du ska flytta bara du vet hur du ska göra.

6 sätt som du enkelt kan spara pengar på när du ska flytta

Följande sätt är de viktigaste sätten att veta om och att följa om du verkligen vill spara så mycket pengar du bara kan då du ska flytta.

så får du en billigare flytt

Ett: Hyr in flytthjälp – Många tror inte att detta är sant men om du gör ditt jobb rätt och tar dig tid att leta efter rätt flyttfirma så kan du faktiskt fortfarande hyra in flytthjälp utan att det blir för dyrt.

Två: Minska ner flyttlasset – Flytta bara med de saker som du verkligen behöver och använder. Ju mer saker du kan göra dig av med innan desto lättare blir flyttlasset och desto mer kommer du att spara.

Tre: Var realistisk – Underskatta eller överskatta inte hur mycket du har att flytta till ditt nya hem. Ju större flyttlass du har desto mer kommer det att kosta att flytta.

Försök att alltid vara så realistisk som du bara kan när det gäller ditt flyttlass så att du kan spara så mycket pengar som möjligt genom att välja det minsta tänkbara alternativet.

Fyra: Välj rätt tidpunkt för flytten – Detta är särskilt viktigt om du ska anlita en flyttfirma. Att flytta på rätt tid kan sänka kostnaden för flyttfirman eftersom alla flyttfirmor har en så kallad högsäsong under månaden eller veckan då det kommer att vara dyrare.

Om du kan undvika dessa tider och flytta på andra tider så kommer du kunna sänka kostnaden en hel del. Om du flyttar på egen hand så kan du spara pengar på bensin om du väljer att flytta under lågsäsong då det undviker flyttning i den tunga trafiken som kan uppstå under högsäsong.

Fem: Gör en del själv – Du kan enkelt spara pengar då du anlitat en flyttfirma genom att göra en del av arbetet själv. Vissa saker som du kan göra själv och som kan spara en hel del pengar är:¨

 • Packa och packa upp
 • Lasta i flyttbilen och lasta av
 • Köra flyttbilen själv

Sex: Spendera smart och jämför innan – Att anlita en flyttfirma är en bra idé, men se till att du får gratis offerter innan och jämför dem mot varandra för att kunna göra ett smart val.

Tänk alltid till och använd dessa sätt listade ovan för att spara så mycket pengar du bara kan på din flytt. Att flytta kostar oftast många gånger mer än vad man har råd med, så att spara ihop lite pengar innan är en bra idé. Är du dessutom smart kan du också enkelt sänka kostnaderna en hel del och istället använda dina innan hopsparade pengar på ditt nya hem.

Rengöring garagegolv – En guide

Man rengör på olika sätt beroende på vilken typ av golv det är. Det är ingen hemlighet att förseglade golv är lättare att rengöra, de blir också en stabilare yta allt eftersom åren går. Även om golvet är förseglat så är det inte ogenomträngligt, men det skyddar ändå mot korrosion som kan komma från oljor och andra kemikalier från bilar. Innan du förseglar golvet så måste betongen borstas och rengöras ordentligt. Fläckar kommer annars att finnas i betongen hela tiden.

Hur man effektivt rengör garagegolv i betong

Hur rengör man garagegolv på bäst sätt?Hur man rengör garagegolv beror på vilken typ av röra som ska rengöras. Absorption och sopning är något man bör tänka på i första hand eftersom säkerheten kan äventyras om det blir halt. De flesta absorberande material ser ut som kattsand, men har unika kemiska egenskaper som att förhindra farlig exponering och miljöskador.

Vissa spill är farligare än andra. Dessutom kan vissa rengöringsmaterial avge ångor. Dessa måste noggrant elimineras, antingen genom luftflöde eller genom periodisk användning. I vissa fall är det bättre att förhindra att vind och skräp kommer in i garaget under städningen av garagegolvet, eftersom skräp kan förvandla ett koncentrerat spill till större spridning.

Vatten kan vara ett av de mest användbara rengöringsverktygen i köket, men det hjälper sällan med oljeutsläpp. Absorberande sand kommer att göra det mesta av arbetet, men att eliminera fläcken är en fråga om att hitta rätt rengöringsprodukt. Blötläggning med sådana material är det viktigaste steget, eftersom det kommer att absorbera fläcken från garagegolvet. Pulveriserade lösningsmedel säljs för detta ändamål.

Ibland kommer en alltför aggressiv rengöring förstöra integriteten i ett cementgolv, särskilt om förändringar i grunden eller sammandragning av betongen redan har inträffat. Sprickor i betongen bör tas hand om omedelbart, för att förhindra att vatten och skräp från korroderar betongytan. Att inte veta hur man rent konkret gör rent garagegolv kommer att göra mer skada än nytta, om det finns sprickor eller skador i betongen.

När fläcken tagits bort, och tätningsmedel är tillsatt, är polering det sista steget. Polering gör långt mer än att lägga en extra glans, eftersom det garanterar säkerheten för däck och andra objekt som lagras direkt på marken. Polering gör också att det går att flytta möbler, bord och lådor enkelt och effektivt. Det är inge fel med att föredra ett garage som är snyggt.

Utan en skyddande yta är det svårt att veta hur man ska rengöra garagegolvet. I vissa fall kommer du behöva en högtryckstvätt och sand för att ta bort stora fläckar. Ibland kan det vara bättre att slipa om golvet och försegla det än att försöka få bort en fläck. Även väl tillslutna golv kommer att färgas om en röra lämnas obevakad. Vissa kemikalier kan fräta genom ett vackert förseglat garagegolv på några timmar.

Djuprengöring innebär att ta bort allt från garaget. Smuts skall avlägsnas, och hela ytan bör sköljas. Fasta och flytande rengöringsmedel används men det krävs en hel del jobb för att göra jobbet. Det finns ingen genväg när det gäller att städa ett garagegolv, en sopborste är vad som krävs.

Städa köket – Så gör du det bäst

Dessa städningstips för att städa köket kommer att hjälpa dig att få ett väldigt flitigt använt rum rent och lära dig hur du håller det rent, och att en snabbstädning är kärnan i all städning av hemmet. Detta rum i hemmet är inte bara ett ställe där familjen vistas utan så gör även vänner och gäster. På grund av denna jämna genomströmning i rummet så är det vanligt att de flesta personer faktiskt lämnar mer framme och tillgängligt än vad de normalt skulle i ett annat rum. Det är ett rum som jämt behöver vara organiserat så att man kan hitta vad man letar efter och undvika att stöka till det när man försöker hitta något.

8 tips till att städa köket – var organiserad så är hälften vunnet

städtips för att städa köket snabbt och enkelt

Städtips för köket

 1. Första att göra är att gå igenom hela köket och slänga bort alla produkter som passerat bäste före datum. Allt som är daterat mer eller mindre runt dagens datum behöver användas snarast så det inte slösas bort i onödan.
 2. Organisera skafferiet. Använd burkar för dina produkter, spelar ingen roll om de är i glas eller plast, och se sedan till att du märkt dem alla. Har du inga är det hög tid att skaffa några så att skafferiet kan bli välorganiserat. Jag brukade tycka att det lät onödigt, men när jag väl köpt mina brukar kunde jag inte förstå att jag inte gjort det tidigare. Att ha ett organiserat skafferi handlar inte bara om att det ser bättre ut och är renare, utan också att det gör det så mycket lättare att hitta saker. Det är inte bra att ha öppna förpackningar i skafferiet då det ofta lockar till sig insekter.
 3. Innan du ställer tillbaka alla dina produkter i skafferiet, torka ur det med en hälften/hälften blandning av vatten och vinäger som är ett naturligt desinfektionsmedel.
 4. Överväg att sätta upp en griffeltavla eller liknande på skafferidörren för att kunna skriva upp de saker som börjar ta slut.
 5. Gör samma sak med kylskåpet och försök skapa en ordning på hyllorna som gör att det är lätt att hitta vad man söker. Innan du ställer in allt igen torka av hela kylskåpet med en blandning av citronjuice och vatten för att fräscha upp och ta bort dålig lukt.
 6. Torka ur mikrovågsugnen med lite vinäger och vatten.
 7. Rengör alla bänkskivor – med så många produkter på marknaden för bänkytor se till att du verkligen hittar det rengöringsmedlet som kommer att göra jobbet effektivt åt dig. Även om du förmodligen kommer att bli rekommenderad kommersiella rengöringsmedel så kan ett miljövänligt rengöringsmedel såsom vinäger och vatten även göra jobbet. För tuffare fläckar strö över lite bakpulver på området och gnugga sedan med en vinäger och vatten blandning.
 8. Bakpulver är också väldigt bra för att få bort smuts och bleka fogar, så om du behöver ta itu med något av detta i ditt kök använd denna miljövänliga produkt.

När du rengör dina bänkskivor eller andra mjukare material, såsom mattor eller linoleumgolv, gör alltid ett test i ett hörn som inte syns innan för att se till att färgen inte försvinner med medlet. Detta är också ett bra motto när det gäller att använda produkter i hela huset. Som sagt innan, om ditt kök redan är organiserat, så kan du följa vilka rengöringstips som helst, och städuppgiften blir så mycket enklare och du kan öka tempot på städningen i hela huset.

Artikel skriven av städteamet på Flyttstädning Upplands Väsby