Städa köket – Så gör du det bäst

Dessa städningstips för att städa köket kommer att hjälpa dig att få ett väldigt flitigt använt rum rent och lära dig hur du håller det rent, och att en snabbstädning är kärnan i all städning av hemmet. Detta rum i hemmet är inte bara ett ställe där familjen vistas utan så gör även vänner och gäster. På grund av denna jämna genomströmning i rummet så är det vanligt att de flesta personer faktiskt lämnar mer framme och tillgängligt än vad de normalt skulle i ett annat rum. Det är ett rum som jämt behöver vara organiserat så att man kan hitta vad man letar efter och undvika att stöka till det när man försöker hitta något.

8 tips till att städa köket – var organiserad så är hälften vunnet

städtips för att städa köket snabbt och enkelt

Städtips för köket

  1. Första att göra är att gå igenom hela köket och slänga bort alla produkter som passerat bäste före datum. Allt som är daterat mer eller mindre runt dagens datum behöver användas snarast så det inte slösas bort i onödan.
  2. Organisera skafferiet. Använd burkar för dina produkter, spelar ingen roll om de är i glas eller plast, och se sedan till att du märkt dem alla. Har du inga är det hög tid att skaffa några så att skafferiet kan bli välorganiserat. Jag brukade tycka att det lät onödigt, men när jag väl köpt mina brukar kunde jag inte förstå att jag inte gjort det tidigare. Att ha ett organiserat skafferi handlar inte bara om att det ser bättre ut och är renare, utan också att det gör det så mycket lättare att hitta saker. Det är inte bra att ha öppna förpackningar i skafferiet då det ofta lockar till sig insekter.
  3. Innan du ställer tillbaka alla dina produkter i skafferiet, torka ur det med en hälften/hälften blandning av vatten och vinäger som är ett naturligt desinfektionsmedel.
  4. Överväg att sätta upp en griffeltavla eller liknande på skafferidörren för att kunna skriva upp de saker som börjar ta slut.
  5. Gör samma sak med kylskåpet och försök skapa en ordning på hyllorna som gör att det är lätt att hitta vad man söker. Innan du ställer in allt igen torka av hela kylskåpet med en blandning av citronjuice och vatten för att fräscha upp och ta bort dålig lukt.
  6. Torka ur mikrovågsugnen med lite vinäger och vatten.
  7. Rengör alla bänkskivor – med så många produkter på marknaden för bänkytor se till att du verkligen hittar det rengöringsmedlet som kommer att göra jobbet effektivt åt dig. Även om du förmodligen kommer att bli rekommenderad kommersiella rengöringsmedel så kan ett miljövänligt rengöringsmedel såsom vinäger och vatten även göra jobbet. För tuffare fläckar strö över lite bakpulver på området och gnugga sedan med en vinäger och vatten blandning.
  8. Bakpulver är också väldigt bra för att få bort smuts och bleka fogar, så om du behöver ta itu med något av detta i ditt kök använd denna miljövänliga produkt.

När du rengör dina bänkskivor eller andra mjukare material, såsom mattor eller linoleumgolv, gör alltid ett test i ett hörn som inte syns innan för att se till att färgen inte försvinner med medlet. Detta är också ett bra motto när det gäller att använda produkter i hela huset. Som sagt innan, om ditt kök redan är organiserat, så kan du följa vilka rengöringstips som helst, och städuppgiften blir så mycket enklare och du kan öka tempot på städningen i hela huset.

Artikel skriven av städteamet på Flyttstädning Upplands Väsby