smarta robotdammsugare

Allt du behöver veta om robotdammsugare

Letar du efter en bra robotdammsugare? Den teknologiska utvecklingen upphör aldrig att förvåna oss. För varje dag som går introduceras ny teknik på nästan alla områden för att underlätta våra liv och minska mänsklig inblandning så mycket som möjligt. När mänsklig ansträngning minskas reduceras förstås också fel i stor utsträckning.

En sådan innovation inom hushållsapparater är robotdammsugare. Dessa enheter gör mer än bara dammsugning; de erbjuder moppning, UV-sterilisering och andra saker så att ditt hem förblir dammfritt. Vilket gör det bekvämt för barn, äldre och de som lider av andningsproblem.

Grundläggande begrepp om robotdammsugare

Om du inte har hört talas om dem alls är här några grundläggande begrepp om dessa dammsugare.

Syfte

En av de första punkterna som du bör förstå om robotdammsugare är att de inte helt kan ersätta din vanliga städning, de kan bara visa sig vara ett bra komplement. Varför behöver du robotteknik som komplement? För att dessa elektroniska och självgående dammsugare är små och kompakta. Så de kan komma under sängar, skåp och andra avlägsna områden i ditt hem som är omöjliga att nå för dina traditionella dammsugare.

Priser robotdammsugare

Robotdammsugarna finns i olika former, storlekar och mönster. De är utrustade med grundläggande och sofistikerade tjänster, och därför varierar deras kostnadsstrukturer oerhört. Du hittar modeller från endast 500 kronor upp till de eleganta som kostar upp till 20 000 kronor. Du bör känna till dina krav innan du gör ett val. Behöver du dem för att städa när du inte är hemma? Vill du att dessa dammsugare ska hitta sina laddningsstationer automatiskt när de behöver laddas? Vill du ha uppgraderade modeller som kan upptäcka väggar och trappor? Om ja, måste du vara redo att spendera mycket pengar på din.

Driftläge

De flesta robotdammsugare har följande delar  för att möjliggöra en smidig funktion:

– Infraröda signaler / mottagare för att beräkna rummets storlek och veta hur lång tid det skulle ta att rengöra ett visst område

– Objektsensorer för att identifiera eventuella hinder i vägen och undvika att slå mot dessa

– Höjd sensorer för att identifiera trappor och åka bakåt vid behov

– Väggsensorer för att identifiera väggar och rengöra mycket nära dem utan att stöta in i möblerna och andra föremål i det specifika området

– Förinställda algoritmer som kommer att definiera vägen den tar för att rengöra så att den optimerar sin uppgift utan att stöta på problem.

– Självladdande funktionalitet, genom vilken enheten automatiskt återgår och ansluter till sin laddningsstation när den har slut på batteriet

– Virtuell vägg så att den vet när de måste ta en annan riktning

– Smutskorg, som suger upp smuts som samlas in i olika rum; Du måste rengöra dessa fack regelbundet för att säkerställa att du får det maximalt rent.

Detta är några av de grundläggande punkterna som du måste vara medveten om när du planerar att köpa robotdammsugare. Kom ihåg att du alltid kan kontakta de bästa städfirmorna i Upplands Väsby för städhjälp.