Rengöring garagegolv – En guide

Man rengör på olika sätt beroende på vilken typ av golv det är. Det är ingen hemlighet att förseglade golv är lättare att rengöra, de blir också en stabilare yta allt eftersom åren går. Även om golvet är förseglat så är det inte ogenomträngligt, men det skyddar ändå mot korrosion som kan komma från oljor och andra kemikalier från bilar. Innan du förseglar golvet så måste betongen borstas och rengöras ordentligt. Fläckar kommer annars att finnas i betongen hela tiden.

Hur man effektivt rengör garagegolv i betong

Hur rengör man garagegolv på bäst sätt?Hur man rengör garagegolv beror på vilken typ av röra som ska rengöras. Absorption och sopning är något man bör tänka på i första hand eftersom säkerheten kan äventyras om det blir halt. De flesta absorberande material ser ut som kattsand, men har unika kemiska egenskaper som att förhindra farlig exponering och miljöskador.

Vissa spill är farligare än andra. Dessutom kan vissa rengöringsmaterial avge ångor. Dessa måste noggrant elimineras, antingen genom luftflöde eller genom periodisk användning. I vissa fall är det bättre att förhindra att vind och skräp kommer in i garaget under städningen av garagegolvet, eftersom skräp kan förvandla ett koncentrerat spill till större spridning.

Vatten kan vara ett av de mest användbara rengöringsverktygen i köket, men det hjälper sällan med oljeutsläpp. Absorberande sand kommer att göra det mesta av arbetet, men att eliminera fläcken är en fråga om att hitta rätt rengöringsprodukt. Blötläggning med sådana material är det viktigaste steget, eftersom det kommer att absorbera fläcken från garagegolvet. Pulveriserade lösningsmedel säljs för detta ändamål.

Ibland kommer en alltför aggressiv rengöring förstöra integriteten i ett cementgolv, särskilt om förändringar i grunden eller sammandragning av betongen redan har inträffat. Sprickor i betongen bör tas hand om omedelbart, för att förhindra att vatten och skräp från korroderar betongytan. Att inte veta hur man rent konkret gör rent garagegolv kommer att göra mer skada än nytta, om det finns sprickor eller skador i betongen.

När fläcken tagits bort, och tätningsmedel är tillsatt, är polering det sista steget. Polering gör långt mer än att lägga en extra glans, eftersom det garanterar säkerheten för däck och andra objekt som lagras direkt på marken. Polering gör också att det går att flytta möbler, bord och lådor enkelt och effektivt. Det är inge fel med att föredra ett garage som är snyggt.

Utan en skyddande yta är det svårt att veta hur man ska rengöra garagegolvet. I vissa fall kommer du behöva en högtryckstvätt och sand för att ta bort stora fläckar. Ibland kan det vara bättre att slipa om golvet och försegla det än att försöka få bort en fläck. Även väl tillslutna golv kommer att färgas om en röra lämnas obevakad. Vissa kemikalier kan fräta genom ett vackert förseglat garagegolv på några timmar.

Djuprengöring innebär att ta bort allt från garaget. Smuts skall avlägsnas, och hela ytan bör sköljas. Fasta och flytande rengöringsmedel används men det krävs en hel del jobb för att göra jobbet. Det finns ingen genväg när det gäller att städa ett garagegolv, en sopborste är vad som krävs.